blog kay & yana: Set Tanamera Postanal

Set Tanamera Postanal

10 October 2012
Assalamualaikum..
Salam Muhibbah

Hari ni aku nak cerita sikit tentang Set Tanamera Postanal... aku mule mengenali Tanamera ni melalui seorang kawan... kak D dengan Mekchu.. dieorang ni la racun utama aku mmg nak giler set tanamera nih.. hehehe.. so bile tibe masanye aku pun oder la set tanamera ni dengan harga RM360.00 .. Alhamdulillah.. jumaat lepas wat payment isnin tengah hari tu dah sampai dah barang barang yang aku oder... harga tu dah termasuk harga postage ye... 

 - tadaaa.. dah selamat sampai.. TQ Tanamera

dalam set yang aku oder tu ada 11 barang... antaranya adalah:
1) Cold Pressed Virgin Coconut Oil 
2) Brown Formulation Soap 
3) Herbal Massage Oil 
4) Lavendar Floral Water 
5) Feminine Herbal Wash 
6) Herbal Bath 
7) Herbal Tea 
8) Firming Herbal Blend Paste 
9) Abdominal Wrap 
10) Calming Blend Paste 
11) Boreh Body Scrub

Sebelum aku beli set ni memang aku banyak buat research tentang sesuatu produk tu.. so aku google google tentang produk ni.. antaranya aku jumpe penerangan produk ni dari blog redmummy... yang bestnye produk ni takde mengandungi herba yang boleh memudaratkan baby kite if kite nak fullybreastfeedkan baby kite... InsyaAllah, baby takkan kene kuning ataupun kembung perut akibat jamu yang kite makan sebab set tanamera memang dijamin tiada penggunaan jamu..
  
- dalam set tu dia siap bagi buku manual.. penerangan lebih terperinci macam mana nak gunakan barang-barangnya.

dan lagi satu yang buatkan aku memilih set ni adalah sebab set ni ada Virgin Coconut Oil (VCO) dimana daripada testimoni yang aku baca, VCO ni boleh mengurangkan kesan strechmark dan boleh membantu memudahkan kelahiran... dimana kita boleh meminumnya dan menyapu si kawasan perineum kita... tapi semuanye dengan berkat Allah SWT jua... kite hanya merancang dan berusaha... InsyaAllah ianya hanya membantu... hehehe..

- hah ni la die VCO yang aku nak sgt tu.. sabun tu pun katanye sgt best digunakan... dua barang ni boleh digunakan sebelum bersalin... semoga VCO ni mampu membantu memudahkan kelahiran rayyan danish junior nanti.. InsyaAllah

So bagi preggy mum yang mana masih tercari cari nak gune ape masa berpantang korang boleh buat research dengan lebih lanjut di website TANAMERA dan blog redmummy ... dan boleh baca testimoni testimoni mereka yang telah mencuba...


note : InsyaAllah kalau diberi kesempatan nanti aku akan updated testimoninya pulak ek... doakan aku dan baby selamat sihat dan sempurna.. amin..

-sekian-
 

22 comments:

  1. Replies
    1. a'ah best... heheh.. tp tak try lg nih

      Delete
  2. macam bagus jgk produk ni ye. yana bila due?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu ikut testimoni mcm bagus.. due bulan 12 chic na.. takutnyer.. doakan yek

      Delete
  3. boleh tahan jugak harga dia ye...

    ReplyDelete
  4. mcm penah baca psl tanamera ni.....yg vco tu wani guna juga juga tp catalyst punya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg catalyst punye tu untuk makan ke waniey?

      Delete
  5. boleh buat rujukan nnt disini..
    nnt citer lah bila dh guna ek..;)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..

    Salam kenal :)

    Ros follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih ye ros.. nnt yana terjah blog ros plak.. tq

      Delete
  7. Salam...

    Tanamera? Set kecantikan?

    Anyway MYideakini singgah & follow disini...dijemput join segmen MYideakini nanti ye...TQ

    Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah =).. thanks for visiting my blog.. =)

      Delete
  8. semoga selamat melahirkan baby rayyan junior..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih dya.. doakan semoga semuanye selamat sihat sempurna yer..

      Delete
  9. oo..set bersalin ke ni..
    baru tahu ni.. :)

    almaklumlah...xde pgalaman lagii..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah.. nnt kalau nak tau terjah entry ni blek yerk.. hehehehe

      Delete
  10. Replies
    1. iye syg.. eh org ikhlas nak ckp pape tau.. tq ye syg.. muahhhhhh!!!!

      Delete
  11. cam menarik je..macam2 ade..boleh lah guna kalau mengandung nanti..hehe~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh ape salahnye.. hehehe.. tp yana lom kawin lg kan.. dah kawin nnt bkak blek entry ni ek.. hehehe

      Delete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign