blog kay & yana

Mana Cerita Raya Yana?

21 July 2016

Soalan tu tanya pada diri sendiri. 
Sebabtu mention nama sendiri 
- _____________-

Seronok tengok blogger blogger share cerita pasal hari raya. 
Aku bukan taknak cerita... bukan.. 
Tetiba macamlah ada orang kisah nak baca cerita raya ko... 
haha... 

Aku bukan taknak cerita.. Nak sangat. Semua orang pun nak cerita kisah hari raya masing masing. 
Sebab Hari Raya ni setahun sekali je kot. Kalau tak cerita, tahun depan dah tukar tema kaler. kan ? ;D
Cuma aku belum transfer gambar gambar time Raya ke PC. In Sya Allah bila dah transfer dah edit cantik cantik , buang segala jenis jerawat kat muka, bagi ploless sikit aku updated sini ye. 


Kite bagi teaser je dulu lah gambar hari raya. 
kekwat kan? ;D
Macam kembar tak? macam kembar tak?
Adik beradik seibu sebapa. 

Okay bai. 
haha..

LEGO Free di IOI Mall Putrajaya

20 July 2016

Kesian blog aku ni
Rasa nak nangis pun ada bila bukak blog
Nampak sangat terabai terombak terbuang dan segala jenis ter la
-____________-

Agaknya kalau blog ni boleh bercakap dia dah bercakap kot
Apesal lah tuan aku ni pemalas sangat nak menulis menaip bagai ni
eh? macam dah lari daripada tajuk.

Korang tau tak setiap hari Sabtu LEGO IOI Mall Putrajaya akan buat aktiviti dimana aktiviti ni untuk anak anak yang berusia 5 tahun ke atas. Aktiviti apa? Tak susah pun. Kalau anak anak korang jenis yang gila LEGO bawa dia pegi butik LEGO IOI Mall di Putrajaya setiap hari Sabtu. Anak anak korang akan diberi LEGO PERCUMA.. ye aku ulang sebab korang kan suka wording PERCUMA kan... ;D 

Tapi syaratnya anak anak kena buat LEGO ikut tema bulan tu. Setiap bulan tak sama design LEGO yang akan keluar. Dan bila dah siap buat bentuk yang LEGO nak , anak anak boleh bawak balik LEGO yang dieorang buat tu. Okay lah kan.. Kat sini kita boleh tengok skill anak anak macammana. Macammana dieorang asah skill untuk buat LEGO mengikut arahan. Anak anak cuma boleh buat aktiviti ni sebulan sekali je. Bulan depan datang lagi buat lagi dapat lagi FREE LEGO... Gittew.. 



Ni masa mula mula aku bawak Rayyan Danish join aktiviti LEGO ni. Sebenarnya tak tahu juga pasal aktiviti ni tapi kalau kiteorang pegi IOI mesti masuk butik LEGO ni.. Bukan nak beli pun saje je window shopping kata omputih. kikiki... Bila pegi haritu aku nampak ada budak budak dok duduk kat tikar buat LEGO. Aku pun tanya staff kat situ cakap dieorang buat aktiviti. Kanak kanak boleh bawak balik LEGO yang dieorang buat tu. Rayyan kan memang suka LEGO sampai bapak dia beli LEGO macam macam dari yang original sampai lah ke brand yang ntah ape ape ntah. Rayyan memang excited la nak join. Bila dah daftar akan dapat tag nombor giliran bentuk LEGO jugak.. serba serbi LEGO. Setiap sesi limit 20 orang je. 


Memang mostly anak anak Cina yang suka mainan ni. Tengoklah tu cuma ada dalam 2-3 orang je budak Melayu termasuk Rayyan. Yang lain semua Cina. Budak melayu suka main PS3 je kot... 
-______-


Ni first time Rayyan buat aktiviti ni. Tu pun MakNgah dia tolong. ;D
 Oh sebelum terlupa, sesi aktiviti ni akan bermula jam 12.00 tengah hari. Kat butik tu ada bagitahu masa masa yang anak anak kita boleh join kalau berminat. 



Yang atas tu hari lain , yang bawah tu pun hari lain. Masa nak edit gambar ni aku ingat aku tertransfer dua kali rupanya tak... hari yang lain baju je baju yang sama...
T_______________________T

Nampak sangat mak awak ni dah takde baju lain untuk awak Rayyan...  haha... Adoi.... 

So far aku rasa baru 3 kali je pergi. Ingat Sabtu ni kalau tak kemana nak pegi lagi. Bulan 7 punye design tak tahulah apa. Aku pun bukannya tahu design design LEGO ni. 

So korang yang tak tahu nak buat apa hujung minggu bolehlah spend time dengan anak anak join aktiviti ni. Parents boleh buat sama sama takde masalah. Anak anak pun mesti seronok bila dapat LEGO FREE.. Siapa nak bagi kan..? Ko ingat LEGO ni murah ke? secoet macam tu pun dekat RM50 agaknya. 

Pergi lah ye. Berikan Masa Korang Untuk Anak Anak... 
Dah macam iklan hari raya pulak. 

Selamat mencuba !

Rindu Menulis

24 June 2016
Rindu sangat nak menulis kat sini. Rindu sangat nak membebel kat sini. Rindu sangat nak tengok blog ni dapat banyak komen macam dulu.

Sejak aku aktif bebenar business ni memang susah nak fokus pada blog. Masa pun sekarang ni sangat sangatlah limited. Nak bahagikan dengan business since aku memang takde assistant nak tolong aku packing barang , tulis consigment note, pergi poslaju, layan whatsapp, layan PM, semua aku buat sendiri,.. Sampai satu masa tu aku upah adik ipar aku untuk tolong aku packing dan tulis consigment note. 

Setiap pagi sampai office aku akan bukak blog aku. Tengok je blog aku ni. Cantik dah.. Tapi sayang berhabuk. Orang pun taknak datang rumah yang banyak sawang sawang ni kan? Tapi ada juga yang setiap hari singgah ke teratak "Blog Kay & Yana" ni. 

Oh ye.. Aku nak tukar nama blog aku. Dulu aku guna nama "MAI LURVE" sekarang aku tukar ke "BLOG KAY & YANA". Kenapa tukar? Sebab aku rasa orang susah nak ingat nama blog aku yang lama.. Ejaan pun macam budak tak pergi sekolah kan. kan kan..hehehe.. So aku tukar la nama aku dan Kay.. Mana tahu blog aku jadi famous macam blog redmummy.. ok perasan.. hahaha.. 
 
By the way, thank you korang sebab selalu singgah sini walaupun berkurun tajuk tu juga kan.. maafkanlah Yana mu ini yang pemalas lagi pemalas. Hah nampak kan pemalas nya tu. Hari ni rajin sikit sebab esok cuti... joget sikit...

Oklah.. nanti sambung bebel lagi.. Jom tengok gambar budak mata bulat sorang ni.. 
-
-
-
-


Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign