Thursday, July 24, 2014

Cuti Hari Raya

Esok last day aku kerja lepastu cuti hari raya... Yahooo.... Sekarang ni pun mood dah kelaut dah nak g kerja... Kat office aku ni selalunya awal puasa pentadbiran dah keluarkan borang untuk mohon cuti hari raya... Perancangan awal katanya... Tapi aku tengok Rabu, Khamis, Jumaat tu memang tutup kedaila office aku... Boleh dikatakan semua staff akan bercuti pada minggu tu.. huhuhu... Kalau ada yang kerja pun bukan non-muslim... Aku start cuti hari Rabu dan akan mula bekerja pada hari Selasa... Seronoknya bila cuti nih... Tak sabar nak blek kampung... I'm really really home sick dah nih.. Jasad kat sini tapi hati dah ada kat kampung dengan mama baba semua... Rindu sangat... Korang cuti lama ke..? Sepanjang aku cuti aku memang tak updated blog... alangkan tak cuti pun blog ni tak berupdated khennn..... sabo jelah... Selamat bercuti u olls.... Yang mana cuti awal tu semoga selamat sampai ke destinasi... Kita jumpa hari Selasa 5.8.2014 ye kawan-kawan...? Insha Allah kalau dipanjangkan umur..AMIN...



♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

Wednesday, July 23, 2014

Shopping Raya

Korang percaya tak yang aku ngn Kay tak beli apa apa pun lagi untuk persiapan Hari Raya? Percaya tak?? Korang nak percaya boleh tak percaya pun boleh.. hahaha.. lagi 4 hari nak raya baru la aku terhegeh hegeh nak cari baju raya?? kesian kan kan kan.. Maklumlah... sejak kay berniaga ni... nanti aku cerita dia niaga apa ek... aku ngn anak anak memang jarang dapat berjalan sana sini macam tahun tahun yang lepas... so keperluan raya pun apa je yang sempat aku rembat... kalau takde , takdelah.. so solutionnya aku amek cuti hari ini untuk sempurnakan semua persiapan raya kami. Semoga Allah permudahkan urusan aku hari ini.. Insha Allah... So jom shopping....!!!!


#prayforGAZA
#prayforMH307
#prayforMH17


♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

Tuesday, July 22, 2014

Malaysia telah dapatkan Kotak Hitam #MH17 , Doakan mereka rakyat Malaysia !!!



Alhamdulillah... walaupun banyak masalah untuk pasukan Malaysia memasuki kawasan dimana terhempasnya pesawat MH17 akhirmya kotak hitam milik pesawat MH17 selamat diserahkan kepada pakar Malaysia. Kotak hitam itu diserahkan sendiri oleh ketua pemberontak, Alexander Borodai kepada wakil Majlis Keselamatan Negara (MKN). Kotak hitam itu dipercayai mampu membantu Malaysia dalam menjalan siasatan berhubung kes terhempasnya pesawat MH17 yang dipercayai ditembak jatuh. Selain dari itu, kita juga berharap proses jenazah jenazah mangsa MH17 dapat dijalankan dengan kadar segera dan sempurna. Apatah lagi jenazah jenazah mangsa yang beragama Islam. Sungguh pilu hati kita apatah lagi hati keluarga mereka menanti jasad yang mungkin ada mungkin tiada untuk dibawa pulang ke Malaysia. Walau dimana pun kubur mereka kita berdoalah semoga mereka semua ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Al-Fatihah... 


Wakil dari MKN, Malaysia yang membantu bagi mendapatkan kotak hitam tersebut. Kalau tak silap aku. Malaysia dan wakil dari kumpulan pemisah perlu menandatangani satu protokol sebelum kotak hitam itu diserahkan kepada Malaysia. Alhamdulillah. Selesai satu misi Perdana Menteri kita. Tetiba aku sayu sangat sebab kotak hitam MH370 lenyap bersama pesawatnya. Wallahualam... 


Macam ni rupanya kotak hitam tu.. aku ingatkan kalernya hitam... kecik je takdelah besar mana tp sangat penting bagi sesebuah pesawat...

sumber :

Berita Harian Online
Sinar Harian

#prayforGAZA
#prayforMH17
#prayforMH370


♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

Labels

2014 (2) abang (2) activity (124) adik (2) adik-beradik (3) advertise (1) AG (3) agama (3) Aidiladha (1) airell (1) Alhamdulillah (2) anak-anak (25) ANM (2) anniversary (1) Anugerah Juara Lagu AJL (3) aryan muzaffar (25) award (6) azam (1) baby... (149) baby...rayyan danish (32) bajet 2013 (1) berita (46) bf (5) blog (68) bola sepak (1) BP (2) breastfeeding (1) buddies (44) Business (1) cendiakawan (5) checkup (2) churp (5) cikenpox/chicken pox (2) contest (51) contest/giveaway (29) cuti (4) Dealmates (2) demam (4) doa (4) Faceblog (1) family (137) flight (1) fun (49) game (2) GAZA (2) gosip artis (41) Groupon (3) GSF (4) gunting rambut (1) hadiah (12) Haji (1) Haji 2013 (1) happy birthday (7) hari jumaat (10) hari raye (15) hari wilayah (1) harta jannah (2) HeartBeat (5) holiday (14) hospital putrajaya (1) hubby (92) husband (1) iklan (2) ilmu (1) info (56) Islam (2) jannah (1) JaNuaRi (5) johor bahru (1) kelas renang (1) kelas taekwando (1) keluarga (1) kerajaan (1) kereta (1) klinik kesihatan (1) lahad datu (1) lost (1) luahan perasaan (75) lupa (1) maharaja lawak (6) makan-makan (3) Malaysia (11) MAS (2) Masalah (1) mekah (1) Mekkah (1) merdeka (1) Mesin Fax (1) MH17 (1) MH370 (1) milkadeal (1) mimpi (1) Minyak (1) monday blues (4) new year (1) NICU (4) no komen (108) nuffnang (27) Office (1) officemate (1) opis (25) outstation (1) palestin (1) papa (1) patriotik (7) pejabat (1) pelbagai (76) pelupa (1) pengasuh (5) perang (1) permata hati (1) persiapan hari raya (1) petua/tips (19) Photobook (1) PICC (1) playground (1) PMR (1) Politik (1) PPA1M (1) pray (1) pray4MH370 (1) pregnant (11) puasa (14) putrajaya (12) Rakyat (1) ramadhan (6) rezeki (1) rumahtangga (1) sabah (1) saje je (137) salam jumaat (2) sales (1) Sarawak (1) scarf (1) segmen BA (5) selamat hari guru (1) sharing (24) shopping (6) son (1) style (1) suami isteri (1) susu ibu (1) tahun baru (3) Tanamera (1) taska (13) tazkirah (3) tentera (1) tudung (1) tutorial (1) ujian (3) wayang (1) wedding (11) wish (2) Wordless Wednesday (21)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute