blog kay & yana

Follower Mai Lurve

Rindu Menulis

24 June 2016
Rindu sangat nak menulis kat sini. Rindu sangat nak membebel kat sini. Rindu sangat nak tengok blog ni dapat banyak komen macam dulu.

Sejak aku aktif bebenar business ni memang susah nak fokus pada blog. Masa pun sekarang ni sangat sangatlah limited. Nak bahagikan dengan business since aku memang takde assistant nak tolong aku packing barang , tulis consigment note, pergi poslaju, layan whatsapp, layan PM, semua aku buat sendiri,.. Sampai satu masa tu aku upah adik ipar aku untuk tolong aku packing dan tulis consigment note. 

Setiap pagi sampai office aku akan bukak blog aku. Tengok je blog aku ni. Cantik dah.. Tapi sayang berhabuk. Orang pun taknak datang rumah yang banyak sawang sawang ni kan? Tapi ada juga yang setiap hari singgah ke teratak "Blog Kay & Yana" ni. 

Oh ye.. Aku nak tukar nama blog aku. Dulu aku guna nama "MAI LURVE" sekarang aku tukar ke "BLOG KAY & YANA". Kenapa tukar? Sebab aku rasa orang susah nak ingat nama blog aku yang lama.. Ejaan pun macam budak tak pergi sekolah kan. kan kan..hehehe.. So aku tukar la nama aku dan Kay.. Mana tahu blog aku jadi famous macam blog redmummy.. ok perasan.. hahaha.. 
 
By the way, thank you korang sebab selalu singgah sini walaupun berkurun tajuk tu juga kan.. maafkanlah Yana mu ini yang pemalas lagi pemalas. Hah nampak kan pemalas nya tu. Hari ni rajin sikit sebab esok cuti... joget sikit...

Oklah.. nanti sambung bebel lagi.. Jom tengok gambar budak mata bulat sorang ni.. 
-
-
-
-


Salam Ramadhan Al-Mubarak

06 June 2016






Di kesempatan ini Yana dan keluarga nak mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramdhan Al Mubarak kepada semua kaum muslimin dan muslimat yang sentiasa menyokong Yana. Terima kasih kerana sudi menjenguk dan menyinggah rumah usang yang dah berhabuk ni walaupun lama Yana tak berceloteh kat sini... 

Semoga bulan Ramadhan tahun ni membawa sejuta kenangan yang manis buat kita semua... 

Setting NIAT
Upgrade IMAN
Download SABAR
Delete DOSA
Approve MAAF
Hunting PAHALA !!!

Yana memohon maaf sekiranya tulisan yana selama ini ada menyinggung perasaan sesiapa yang membacanya... Semoga kita dipanjangkan umur dan dideraskan rezeki untuk ketemu lagi Ramadhan tahun depan... 

Last but not least... Menu apa hari ni..? hehehehe



Salam Isnin..

28 March 2016

Salam Isnin... Monday blues ke uolls..?? samalah kita... hahahaha.. selagi belum tutup mata kerja, kerja, kerja.. hihihi...

Terlebih dahulu aku menyusun sepuluh jari cantik ku mohon maaf sebab hampir sebulan juga meninggalkan blog tanpa tulisan.. sebab jari jemari ni terlalu longlai untuk menekan keyboard... cia cia cia.. hahahaha... kita batuk dulu ..uhuk uhuk uhuk sebab banyak sangat habuk...

Banyak nak cerita,, cerita yang dari tahun lepas pun belum sempat di abadikan di sini... Mood memang kelongkang dan kelaut... Cari cari tak jumpa... Bila blog dah berwajah baru , baru nampak sikit sinar sinar bayangan mood tu nak tekan keyboard.. boleh gitu.. macam nak ketuk je kepala kan kan kan... 

Semoga hari Isnin membawa permulaan semangat yang berkobar kobar buat korang untuk bekerja lebih keras pada minggu ni.. Minggu depan kita tunggu mood Isnin minggu depan.. ooo bagi orang Johor yang mula kerja hari Ahad, korang punye blues monday tukarlah pada hari Ahad... hehehe..

Sekian

Salam sayang,
Yana


Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign