Friday, July 25, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum

Alhamdulillah... lagi beberapa hari je lagi umat Islam akan menyambut bulan Syawal dimana kita semua akan menyambut Aidilfitri. Di kesempatan ini saya dengan rendah dirinya memohon keampunan dari semua kawan kawan blog saya, silent reader atau tak, saya mohon ampun sekiranya ada kata-kata saya yang mungkin menyinggung perasaan kalian semua. Saya juga ingin memohon ampun sekiranya ada komen komen saya selama  berblogging ini mungkin menguris perasaan kawan kawan blog saya.. Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah SWT dan yang buruknya datang dari diri saya sendiri. Semoga di bulan lebaran ini kita sama-sama bermaafan dan mulakan silaturahim yang lebih suci.. Bila kita bergembira di hari raya ini janganlah sesekali kita melupakan kisah sedih yang terjadi pada negara tercinta kita baru baru ini dan janganlah kita lupakan saudara kita yang sedang berjuang di bumi GAZA. Semoga keluarga mangsa nahas MH17 dan MH370 akan terus diberikan kekuatan menghadapi dugaan ini... Pasti ada hikmah di sebalik semua yang berlaku ini.. Percaya akan Qada' dan Qadarnya.. Insha Allah... Doakan yang baik baik sahaja... 

Pada kawan-kawan yang pulang ke kampung, berhati-hatilah di jalan raya... semoga kalian semua selamat pergi dan selamat pulang... Biarlah lambat asalkan selamat sampai.... Insha Allah.. Kita sama sama doa semoga kita akan diberikan kesempatan lagi berjumpa di Ramadhan akan datang.. AMIN....

Salam lebaran Walfaizin dari saya sekeluarga....



#prayforGAZA
#prayforMH17
#prayforMH307


♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

Thursday, July 24, 2014

Cuti Hari Raya

Esok last day aku kerja lepastu cuti hari raya... Yahooo.... Sekarang ni pun mood dah kelaut dah nak g kerja... Kat office aku ni selalunya awal puasa pentadbiran dah keluarkan borang untuk mohon cuti hari raya... Perancangan awal katanya... Tapi aku tengok Rabu, Khamis, Jumaat tu memang tutup kedaila office aku... Boleh dikatakan semua staff akan bercuti pada minggu tu.. huhuhu... Kalau ada yang kerja pun bukan non-muslim... Aku start cuti hari Rabu dan akan mula bekerja pada hari Selasa... Seronoknya bila cuti nih... Tak sabar nak blek kampung... I'm really really home sick dah nih.. Jasad kat sini tapi hati dah ada kat kampung dengan mama baba semua... Rindu sangat... Korang cuti lama ke..? Sepanjang aku cuti aku memang tak updated blog... alangkan tak cuti pun blog ni tak berupdated khennn..... sabo jelah... Selamat bercuti u olls.... Yang mana cuti awal tu semoga selamat sampai ke destinasi... Kita jumpa hari Selasa 5.8.2014 ye kawan-kawan...? Insha Allah kalau dipanjangkan umur..AMIN...



♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

Wednesday, July 23, 2014

Shopping Raya

Korang percaya tak yang aku ngn Kay tak beli apa apa pun lagi untuk persiapan Hari Raya? Percaya tak?? Korang nak percaya boleh tak percaya pun boleh.. hahaha.. lagi 4 hari nak raya baru la aku terhegeh hegeh nak cari baju raya?? kesian kan kan kan.. Maklumlah... sejak kay berniaga ni... nanti aku cerita dia niaga apa ek... aku ngn anak anak memang jarang dapat berjalan sana sini macam tahun tahun yang lepas... so keperluan raya pun apa je yang sempat aku rembat... kalau takde , takdelah.. so solutionnya aku amek cuti hari ini untuk sempurnakan semua persiapan raya kami. Semoga Allah permudahkan urusan aku hari ini.. Insha Allah... So jom shopping....!!!!


#prayforGAZA
#prayforMH307
#prayforMH17


♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

Labels

2014 (2) abang (2) activity (124) adik (3) adik-beradik (4) advertise (1) AG (3) agama (3) Aidiladha (1) airell (1) Alhamdulillah (2) anak-anak (26) ANM (2) anniversary (1) Anugerah Juara Lagu AJL (3) aryan muzaffar (26) award (6) azam (1) baby... (149) baby...rayyan danish (33) bajet 2013 (1) berita (46) bf (5) blog (69) bola sepak (1) BP (2) breastfeeding (1) buddies (45) Business (1) cendiakawan (5) checkup (2) churp (5) cikenpox/chicken pox (2) contest (51) contest/giveaway (29) cuti (4) Dealmates (2) demam (4) doa (4) Faceblog (1) family (137) flight (1) fun (49) game (2) GAZA (2) gosip artis (41) Groupon (3) GSF (4) gunting rambut (1) hadiah (12) Haji (1) Haji 2013 (1) happy birthday (7) hari jumaat (10) hari raye (16) hari wilayah (1) harta jannah (2) HeartBeat (5) holiday (15) hospital putrajaya (1) hubby (92) husband (1) iklan (2) ilmu (1) info (56) Islam (2) jannah (1) JaNuaRi (5) johor bahru (1) kelas renang (1) kelas taekwando (1) keluarga (1) kerajaan (1) kereta (1) klinik kesihatan (1) lahad datu (1) lost (1) luahan perasaan (75) lupa (1) maharaja lawak (6) makan-makan (3) Malaysia (11) MAS (2) Masalah (1) mekah (1) Mekkah (1) merdeka (1) Mesin Fax (1) MH17 (1) MH370 (1) milkadeal (1) mimpi (1) Minyak (1) monday blues (4) new year (1) NICU (4) no komen (108) nuffnang (27) Office (1) officemate (1) opis (25) outstation (1) palestin (1) papa (1) patriotik (7) pejabat (1) pelbagai (76) pelupa (1) pengasuh (5) perang (1) permata hati (1) persiapan hari raya (2) petua/tips (19) Photobook (1) PICC (1) playground (1) PMR (1) Politik (1) PPA1M (1) pray (1) pray4MH370 (1) pregnant (11) puasa (14) putrajaya (12) Rakyat (1) ramadhan (6) rezeki (1) rumahtangga (1) sabah (1) saje je (137) salam jumaat (2) sales (1) Sarawak (1) scarf (1) segmen BA (5) selamat hari guru (1) sharing (24) shopping (6) son (1) style (1) suami isteri (1) susu ibu (1) tahun baru (3) Tanamera (1) taska (13) tazkirah (4) tentera (1) tudung (1) tutorial (1) ujian (3) wayang (1) wedding (11) wish (2) Wordless Wednesday (21)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute