blog kay & yana: kerana FACEBOOK ......

kerana FACEBOOK ......

12 October 2012
Assalamualaikum
Salam Muhibbah

 
Kerana FACEBOOK, sahabat boleh jadi musuh
Kerana FACEBOOK, adik beradik boleh bergaduh
Kerana FACEBOOK, bos dan pekerja bergaduh
Kerana FACEBOOK, pasangan bercinta boleh putus cinta
Kerana FACEBOOK, pasangan tunang boleh putus tunang
Kerana FACEBOOK, suami isteri boleh bercerai berai

Boleh dikatakan semua orang ada FACEBOOK sekarang ni... FACEBOOK media sosial yang sgt sgt sgt meluas zaman ni... kalau dulu ada myspace ada friendster... sekarang ni ada FACEBOOK... jaranglah org takde akaun FACEBOOK kan..  Oleh yang demikian, janganlah salah gunakan FACEBOOK... FACEBOOK boleh memberikan seribu kebaikan tapi FACEBOOK jugak boleh bagi sejuta keburukkan.. terpulanglah pada kita nak gunakan ia sebagai apa... Salam Hari Jumaat kengkawan

note : hari ni aku kene minum air gula.. Last Check up doktor cakap air ketuban aku banyak... so aku kene minum air gula untuk pastikan aku takde kencing manis... doakan aku ye kengkawan.. first time ni nak minum air gule.. hehehe... 

 -sekian-

20 comments:

  1. baru mgu lps dh kne air gule..1st time gk tu..nsib ok

    ReplyDelete
  2. tu lah kan. sy jarang update status @ post gambar kat fb.

    dgr citer air gula tu tak sedap eh? hihi.. sabar jelah.

    ReplyDelete
  3. dl saya tak kena minum air gula tuu...hee...sedap kot...

    ReplyDelete
  4. sy pregnant kan ammar cukup pakej 4 kali minum air gule..gemuk sgt time pegnen..hoho

    facebook jgn salah gunakan,gunakan ke arah kebaikan bersama;;)

    ReplyDelete
  5. dengan FACEBOOK anda bole menambah pendapatan..eheheh :)

    ReplyDelete
  6. kan?
    pandai2 kita guna..kalo btul caranya mesti byk keuntungan kan.

    haish,
    air gula eh?
    harap2 sedap mcm air sirap lah eh.hahaha

    ReplyDelete
  7. aku takde fesbuk...

    best tau takde fesbuk ni...hehe...

    ReplyDelete
  8. Fb dah lame tak bukak... Hehe dulu bukak sbb atas permintaan jabatan. Ouh, kena minum air gule ek kalau de problem cmtu? First time tau, tq for the info. Semoga slamt semuanya insyaAllah :)

    ReplyDelete
  9. FB ni, kalau salah guna memanglah...

    ReplyDelete
  10. Harap2 semuanya baik... Walau apa pun laman sosial yg kita sertai, semuanya ada batasan.. Dan sebagai isteri jgn la kita melebihi batasan tersebut..

    ReplyDelete
  11. umm.facebook nyh banyak pro n kontra jugak..

    ReplyDelete
  12. wani xpnh kena minum air gula tp dgr org dok citer smpai muntah la minum air gula tu..moga result ok lepas yana minum air gula k..Insyaallah

    ReplyDelete
  13. lain kan rasanya..kalau muntah kena minum balik..sya x pena minum

    ReplyDelete
  14. ada betulnya dan ada salahnya berFB..tak prnh minum lg air gula..ramai ckp tak sedap..hahaa

    ReplyDelete
  15. jika pandai manfaatkannya maka baiklah dapatnya :)

    take care dear :)

    ReplyDelete
  16. a ah..
    sgt2 setuju..berpada-pada la guna FB..

    ReplyDelete
  17. skrg ni pn solehah dh jrg post macam2 dalam fb.nk elakkan daripada benda yg xdiingini berlaku

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign