blog kay & yana: Cerita Hari Raya Lagi.. SIL tunang.

Cerita Hari Raya Lagi.. SIL tunang.

08 October 2012
Assalamualaikum
Salam Muhibbah

Masih ingin cerita tentang hari raya lagi.. walaupun dah basi kan.. hahahaha.. raya ketiga kami gerak ke melaka.. rumah ibu mertua ku.. raya raya selepas tu takde ape ape aktiviti sebab masing masing sibuk dengan persiapan pertunangan adik ipar aku pada minggu tuh.. so pada hari sabtu tu, 25 Ogos 2012 berlangsunglah hari pertunangan adik ipar aku secara sederhana....

 make up by kayyana... hehehe... bidan terjun namanyer... 

- ketibaan pihak lelaki.. aku pun tak kire berapa biji kereta..

- ok.. penyambut tetamu dah mula nak nyibuk menyambut tetamu tetamu yang sampai...

- perbincangan antara dua belah pihak... InsyaAllah.. majlis perkahwinannya akan diadakan selepas 2 tahun.. sebab adik ipar aku ni pun belajar lagi kan.. biarlah die dapat keje dulu ke kumpul duit sikit sikit untuk buat perbelanjaan kawin... so blehlah buat grand sikit kan.. susah jugak kalau nak buat majlis ni takde budget.. walaupun belah perempuan ni dpt duit hantaran.. zaman sekarang ni mahal mahal belaka... hehehe.. pihak lelaki pun dah dimaklumkan tentang perkara ni.. kalau cepat adik ipar aku tu dpt keje, cepatlah dieorang kawin.. hahahaha.. 

- peace mama and peace rayyan danish with his botol shushu...

- hantaran sebelah pihak perempuan 

- hantaran sebelah pihak lelaki

- mcm kenal tak? pilihla yang mana satu... lalalalala

- gambar bersama keluarga tunangnye... kredit gambar curik dari murahgerek.blogspot.com

 - pon curik dari murahgerek.blogspot.com.


 ok... org tua tua ckp masa bertunang ni kene jaga diri betul betul... time ni org yg takde tetibe je ade.. org yg tak ramai peminat tetibe je ramai.. time ni mcm mcm benda benda pelik ... percaye ke? entahlah.. zaman tunang aku dah berlalu.. tp masa tunang mmg masing masing hot... hahahah.. yang penting niat dan hati kene mau SETIA dan JUJUR... 

-sekian-


19 comments:

  1. ololo..comel2 mama preggy..kecik je tuan tanah..kalo dr blakang mest ckp blom kawen lg..hehe..nens preggy besar giler pewuutt,sama besar ngn badan jugak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nens, yana lepas pantang nak gebukan badan la.. ada petua tak? hhihi

      Delete
  2. terer la yana jd mak andam. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. alala..sbnrnye adik ipar yana tu da mmg cantik pun.. makeup sikit sikit je chic na..hehehe

      Delete
  3. betul kata org tua2 tu.. dugaan time bertunanglah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? sbb tu kene byk sabar dan tolak ansur

      Delete
  4. tahniah dan selamat bertunang buat adik ipar akak.

    eka pun baru jer bertunang.
    tapi memang masa bertunang ni ada dugaan yg kita tak jangka.benda kecik pun bole jadi besar.

    hehehe.. selalu bertekak benda kecik pun ye jugak.
    tapi nasib baik la masing2 masih okey lagi menyelesaikan masalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu cik eka.. time bertunang ni kene byk sabar.. sbb time nilah kite rasa mcm tak secure tau.. yelah.. dah tunang darah pun dah manis semua nye tak kene.. sbb tu kene kawin cepat.. =)..

      Delete
  5. eyhhh.. cantik je yana makeup..mmg ade bakat je ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm.. cantik eyh.. yana tak pandai makeup sbenarnye.. tu pun main hentam je... nasib baiklah jd muke org jugak. hehehe

      Delete
  6. Cantik kayyana mekap...Lawanya ur SIL....same colour hantaran sebelah lelaki tu ngan hantaran yg M create untuk adik M bertunang bulan april lps..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis... hehehe.. SIL tu mmg cantik. tu yg makeup sikit pun dah cantik. hehe

      Delete
  7. ehe..ngandung ker..comel jer pic tuu..maaf dah ketinggalan..berapa bulan dh nie...hrp selamat hgg melahirkan....

    mg sil cpt dapat kerja dan cpt kawen....byk dugaan org lama2 bertunang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. tq byk byk atas doa sis tuh.. hehe

      Delete
  8. tahniah n selamat bertunang utk SIL yana..yana comelnyer perut hehehe..dh bapa bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq waniey.. time tu bru 5 bulan kot.. kcik je perut kan.. hehehe..

      Delete
  9. slmt bertunang utk SIL yana..keciknya yana..xmcm org pregnant..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. doakan semuanye selamat ye dya.. hehe

      Delete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign