blog kay & yana: SuSu BaDaN kEmBaLi MasYuK...??

SuSu BaDaN kEmBaLi MasYuK...??

04 March 2011
wah.. tajuk entry.. bikin menaik semangat kan.. erm.. aku mmg fully bf rayyan danish selama setahun sebulan.. then terpaksa campur ngn formula sebab aku kene masitis (btul ke ejaan ni... btullah kot)... so, start dr aku kene penyakit tu aku tak dapat nak susukan danish sepenuhnya sebab takut die terminum dengan nanah... alhamdulillah.. aku sakit taklah lama dan taklah serius... sejak aku tak pam 3x di opis, susu aku mule merundum.. blek umah bru aku susukan danish sepenuhnya.. kalau aku ada dengan danish mmg aku akan bg die direct bf je... ms cuti raya cina aku bf danish 9 hari... hari isnin g keje tengah hari dah rasa bengkak... tahan tahan sampai umah terus buat nursing bf maksudnya sambil bf sambil pumping.. dan aku bleh dapat satu botol penuh.. terkejut jugak.. tak sangka la plak leh dpt byk tuh... hehehe.. hati pun ape lagi.. gumbira la... bleh wat stok nih.. so aku rasa sgt sgt sgt yakinla dengan statement ibu-ibu susuan.... SEMAKIN TINGGI PERMINTAAN SEMAKIN BYK BADAN KITE PRODUCE SUSU... =) ... makanye minggu tu aku dapat 5 botol penuh.. syukur alhamdulillah... sgt suke bile rayyan danish membesar dengan sihat dengan susu ku sendiri..

- hasil nyer.... rindu sgt dengan zaman pumping di opis.. kene btul2 kental lah...-

Klik2 HB Me, inform kt shoutbox nanti me klik2 blek HB u

20 comments:

  1. caiyokkk mama!!! caiyokk mama!!<-----kate danish hiks

    ReplyDelete
  2. tahniah di atas kekentalan anda..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Tahniah sis!!
    berkat usaha yg berterusan...
    Alhamdulillah!

    ReplyDelete
  4. wahhhhh..bestnyaaa..teruskan usaha anda..;)

    ReplyDelete
  5. susu ibu mmg power lahhh...
    chaiyok!~

    ReplyDelete
  6. wah bestnya..anak kita sebaya...
    akak pon still bf lagi coz adam tak mo susu tepung...gigih gak ngepam ni huhu

    ReplyDelete
  7. suke sgt dgr story2 pasal bf ni.. insyaallah adik nia nti akanku praktikkan:)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...rezki rayyan
    tapi aed x mula x mo minum susu... alahai

    ReplyDelete
  9. bgusnya aku kalau tak preggy memng nak susu badan pnuh.ciaplah yang 2nd nie aku stari perah hari ke 3 pantang..

    ReplyDelete
  10. @MAPPIAU
    pandai aunty D.. paham je bahasa danish yerk...

    ReplyDelete
  11. @Momma Mia
    thanks momma mia.. tp takleh lawan semangat momma mia... hehehe

    ReplyDelete
  12. @mimi fatihah
    btul2.. susu ibu mmg POWER... hehehe

    ReplyDelete
  13. @ajumohit
    chaiyok2 kak... semoga dapat susukan anak akak sampai umur die 2 tahun... bestnye bile kite dpt susukan anak kte kan... teruskan usaha mengepam ye kak..

    ReplyDelete
  14. @mamaaedrean
    terima kasih kak.. alhamdulillah.. masih ada rezeki danish... nape aed takmo minum susu? takpe kak.. pelan-pelan kayuh k.

    ReplyDelete
  15. @wan nurul hezrina abd halim
    wah.. express nyer.. tulah.. aku sokong ko nurul.. jgn tak pam ok..

    ReplyDelete
  16. mmg sgt2 kene kental!! na mampu BF sampai 11 bulan je! 2nd baby lak!! WAJIB neeeee

    ReplyDelete
  17. wah...ko leh challenge shela beb...
    die non stop dari yaya beby till 3years....n yaya just minum susu ibu jek since lahir without susu lembu...

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign