blog kay & yana: Throwback : Mama Menunaikan Ibadah Haji

Throwback : Mama Menunaikan Ibadah Haji

14 November 2013
Alhamdulillah.. Rezeki mama tahun ni dapat ke Mekah. Tapi yang sedihnya baba tak dapat pergi sama. 
Mama pegi pun under kerajaan negeri Johor. Baba dapat pegi pada asalnya atas nama 'pengiring'.
Bila Arab Saudi mengumumkan pengurangan kuota, maka sape sape yang pergi atas nama pengiring tidak dapat bersama menunaikan haji pada tahun ini. Masa tahu berita tu, mama berbelah bagi juga nak pergi... 
Kalau pergi kesian baba tinggal kat sini.. kalau tak pergi sayang pula nak lepaskan macam tu je. Bukan senang nak dapat tawaran menunaikan haji dan siapa yang taknak pergi ke tanah suci kan? 
At last mama pergi juga walaupun tanpa baba disisi... Sedih gila kot. 


Aku hantar mama kt airport. Manusia punyelah ramai kat airport tu. Masing masing nak hantar mak ayah kat airport.. Nak hantar kat mekah memang taklah kan.. lainlah kalau aku keje stewardess ke?? eh ape aku merepek nih.. dush!!! layan gambar dulu eyh. 

Eh lupa.. mak ayah mertua adik aku pun hantar mama sekali. Terima kasih acik... =)


Adik aku yang bongsu adalah orang yang paling susah hati bila kena tinggal.. hahaha



Pas untuk ahli jemaah. wajib ada okeh




Bersama cucu cucu kesayangan. Abang sibuk sangat dengan bola. 

 

Motif ambil gambar Kay dari belakang? haha.. takde apepun.. Gambar ini menunjukkan betapa meriahnya airport Senai aritu. 


Budak sorang ini kalau suruh bergaya memang nombor 1.. cuba suruh dia tulis ABC.. banyak beno alasan.. Dush lagi !!!



Masa ni mereka masih boleh digelar pengantin baru.. ahaks.. 



Yang ni? owh.. dah setengah abad okeh... lagi 5 tahun boleh ambil gambar kat studio pakai baju perantin anak anak boleh pakai baju pengiring.. gituw... verangan memang no 1...


Ada miss communication sikit masa nak hantar mama masuk dalam. Ada yang ckp waris boleh hantar sampai dalam tapi bila kat depan tu kata tak boleh pulak.. aku macam bengang jugak dengan RELA RELA yang jaga kat situ. please get the correct information okeh... baba dah semangat nak hantar mama sampai dalam tetiba kat depan tu RELA tu tak bagi baba masuk... rasa macam nak fire je... emo tetiba kenn... so sampai kat depan tu jelah baba dapat hantar mama. Salam tangan baba pun ala kadar je sebab kejar masa.. sedihnya...


sedih kan.. confirmla nangis.. haih.. kalau baba dapat pegi sekali takdelah rasa sedih sangat kot. Aku nangis, adik aku yang bongsu lagilah. banjir dah airport tu dengan air mata kami adik beradik.. ok. merepek lagi.. 

----------------------------------------------------------
Kay ada amek video mama masa nak masuk dalam tu, sampai sekarang kalau aku tgk video tu confirm kena standby tisu... maklumlah tak pernah lagi aku jauh jauh ngn mama macamni punye jauh... 
----------------------------------------------------------
8.12.2013 mama telah selamat sampai ke tanah air. Alhamdulillah.. sepanjang mama di mekah aku memang selalu rindukan mama. Rindu sangat. Risau pun ada. tapi bila dah tahu mama dah selamat sampai sini lega selega leganya. Alhamdulillah. Aku tak sempat lagi nak jumpa mama. Masa mama sampai sini aku takboleh balik JB sebab adik ipar tunang. Jadi aku postponed balik kampung hujung bulan. Dapat gaji boleh berjimba kat JB. hahaha.. 

Bila dah tak dapat balik tu,  meroyan dengan adik aku suruh wassap gambar mama.. Adalah sekeping dua pastu hampeh... pemalas btol.. wassap dengan boyfriend sanggup bensengkang mata.. siap ko Kilah.. hahaha.. tak sabar nak balik kampung jumpa mama.. 


6 comments:

  1. alhamdulillah..segelanya dipermudahkan... :)
    selesai semua....

    tp kalau musim haji, airport mmg ramai org...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...semuanya dah selamat. in sha Allah dikurnakan haji yg mabrur.
    nnti balik jb, jb kannnn..... hihi...yuk lah ngeteh

    ReplyDelete
  3. selamat pergi dan pulang mama. =)

    ReplyDelete
  4. lahai, mmg sebak la... kalo eB pn akan tetap nanges... prasaan sedih tuh mmg tiba2. x da plan. cam ms kita akad nikah dulu. hu3

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah semoga urusan mama yana dipermudahkan...paling suka posing anak yana tue sangat cute

    ReplyDelete
  6. sedih jugak baba x dpt follow skali.. kalo tak mesti mama lebih semangat kan.. tp mmg syg la kalo lpskan peluang.. in shaa Allah.. pasti akan ada rezeki buat baba pulak nanti...smoga selmt pegi dan pulang.. ;)

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign