blog kay & yana: tahniah Dato' Lee Chong Wei

tahniah Dato' Lee Chong Wei

06 August 2012
Assalamualaikum...
Salam Muhibbah..

Apa khabar korang semua?? sihat ke hari ni?? yelah.. arini monday blues... mesti ada yg agak lemau di pagi hari.. hehehe.. apatah lagi semalam Dato' Lee Chong Wei tidak berjaya mengalahkan LinDan di Sukan Olimpik... kesian dia.. sangat sedih dan kecewa bila tidak dapat memenuhi hajat seluruh rakyat Malaysia yang mengharapkan emas pertama buat Malaysia.. tp rakyat Malaysia jgn lupe.. Dato' Lee Chong Wei telah beri kita piala yang pertama walaupun perak. dalam game tu pun Dato' Lee Chong Wei telah berhempas pulas untuk mengalahkan LinDan... tp bukan rezeki beliau dan bukan rezeki kita untuk mendengar lagu Negaraku berkumandang di tanah London... Dato' Lee Chong Wei pun nampak sangat sedih sehingga menitiskan air mata bila kalah... kesian dia kan... takpe Dato'... we still proud of u... 

 harapan supaya ini bukanlah olimpik terakhir buat Dato' Lee Chong Wei... kalau die bersara sapalah yang akan menjadi pelapis beliau... kehebatan beliau setanding dengan LinDan... LinDan nampak cuak berdepan dengan Chong Wei semalam... hahaha.. bile menang, berlagak sungguh die.. takpe Dato'... Dato' masih menang di mata rakyat Malaysia...  Dato' Lee Chong Wei telah tewas di set ketiga dengan mata 21-19 ... dan kata kata daripada twitter Dato' Lee Chong Wei telah buatkan aku dan rakyat Malaysia sedih tp kami tetap sokong beliau walauapepun terjadi... 

walaupun hanya berapa patah perkataan tp nampakkan kekecewaan beliau.. it's okay Dato'... Dato' dah buat yang terbaik.. rakyat Malaysia nampak usaha Dato' itu... LinDan!!!
 u watch out.. hahahahaha..

 -sekian-

23 comments:

  1. menyirap nyirap aku nengok lindan..berlagak say..siap bukak2 baju mcm lawa..haha datok lee cong wei tetap memang juara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. tau takpe.. rasa mcm nak msuk tibi tembak je die kan kan kan

      Delete
  2. sedih sangat kan tgk dia nanges...
    tp dia cuba yg terbaik tu..tahniah datuk..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.. tau takpe.. sedih sgt... hehehe

      Delete
  3. ok sngt sdih bila meliht beliau..sure frust kn LCW
    apepun dia terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau tak frust.. ini olimpik terakhir die kan.. ksian die...

      Delete
  4. Ala Lin Dan menang tipis ja...bulu tangkis tu tetiba nak terbang keluar. Hi hi... Dont worry DLCW u r still our hero...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu bleh santau si lindan ni kite dah santau dah biar raket die tetibe keras kejong ke kan,... hehehehe

      Delete
  5. sedih sebab tgk dia nangis..huhhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul btul btul... sdih sbb tgk die nangis..

      Delete
  6. Tahniah walaupon tak dapat emas...Die dah berusaha kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... perak pun jadilah... at least die dah bg Malaysia 1 pingat kan..

      Delete
  7. Datuk Kalah BERGAYA..
    Tapi tetap MENANG di hati kita.. :)

    Tahniah..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. kalah bergaya gituw... hehehe.. ye.. die tetap menang di hati setiap rakyat Malaysia

      Delete
  8. beliau kalah bermaruah!! kita patot berbangga kan yana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu deqla.. yana setuju sgt... kite mmg patut berbangga.. bukan senang nak menang dan capai ape yg die dah buat utk malaysia

      Delete
  9. saya tak rasa nak marah pun dia kalah...adat laa..tu, ada kalah menang....dia dh ckp berusaha...tahniah untuk datuk yer

    ReplyDelete
  10. ok la tu. beliau tetap terbaek. :)

    ReplyDelete
  11. x pe lah....datuk dh main bersungguh2 dh tu....datuk dan rakyat mesia tetap di hati.

    ReplyDelete
  12. watch out kau LD...memg menyirap tengok dye,mase chong wei mendahului mula la buat muka huduh...hhaha...chong wei still our hero :)

    ReplyDelete
  13. xder rezeki beliau..perak pun ok :)

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign