Thursday, January 19, 2012

Trip to Wang Kelian, Perlis...

Salam...

ok.. kite sambung citer aritu yerk.. memandangkan kay dah settle check bangunan dia pada hari khamis tu so pada hari jumaat kami akan ke Wang Kelian, Perlis.. Check-out hotel tu pukul 12 then terus ke Wang kelian.. memang target kami pergi Perlis ni nak singgah Wang Kelian.. ada 2 sebab... 1, sbb kay nak main corner kat sana dan yang ke-2 kami nak belikan something for our son.. ape die ek?? nanti aku story mory ek.. sebelum check out tu haruslah bergambar dulu kat dalam bilik hotel kan.. walaupun hotel die takdelah gah mana pun.. tp tetap jugak nak amek gambar untuk dibuat kenangan... 

- ni pemandangan dari bilik kiteorg... dapat pahala tau klu tgk laut.. hehehehe


- posing posing sebelum check it out... 

dah settle check out semua kiteorg terus gerak ke Wang Kelian.. dari hotel Brasmana tu dalam setengah jam jugak nak sampai Wang Kelian tuh.. org semua kalau mai perlis mesti terjah Padang Besar kan... kami terjah Wang Kelian dulu.. kalau tak penat bru singgah Padang Besar.. tapi biasanye penat sokmo lah.. kah kah kah..

korang tau ape ade kat Wang Kelian??? sape sape yang dah pernah sampai sana bolehlah share sikit kat sini kan... yg bestnye barang2 kat sana mmg murah belaka... aku rasa aku belum menyesal lagilah beli barang-barang kat Wang kelian ni.. mmglah kite mcm ragu-ragu sikit.. tapi sebenarnye barang-barang die ok je.. cume kalau beli kat Wang Kelian ni takde warranty... setakat beli periuk belanga nak warranty pejadahnye.. hehehehe...

- hah ce tengok jalan die.. baek punye corner bro... laki aku dok ngidam jalan ni lew.. 

- beli dan belah.. 

Rayyan Danish : "pakcik, papa saya nak beli ni.. bagi murah sikitlah pakcik.. saya nak blek KL nih..dah sakit pinggang dah ni jalan kat sini"

papa : "kasik murahlah abang... anak mau main.."

pakcik Wang kelian : "boleh lah bolehlah.. cincai sudah..."

hahahaha

- sebahagian daripada barang-barang yang dijual di Wang Kelian... byk brg mainan budak2 je sebenarnye...

- Rayyan Danish pun dapat satu... hehehe.. motorbike.. muat-muat je kete savvy.. lantak.. hangkot je...

lepas dah beli ape ape yang berkenan di hati kami pun gerak la pulang ke Putrajaya... so tamatlah sudah perjalanan kami ke Wang Kelian, Perlis...

bubbye perlis... bubbye Wang Kelian... 
jumpe lagi... 
kata Rayyan Danish...
InsyaAllah.. ade rezeki kami sampai lagi...
amin..

-sekian-



♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

7 comments:

  1. eh, baju ryan sebijik cam hadif.. ngehngeh..
    kalau beli moto camni kat kedai borong mainan chow kit pon murah jugak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. same eyh kak K.. hehehe.. oklah tuh... tak pernah lak g chow kit road.. tak tau rate harga kat sna berape.

      Delete
  2. bpe hinggit moto tuh yana..keta tak dok ker..sukenya rayyan danish.masanie dia tak sekolah lgkn..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. moto tu murah je nurul.. dalam RM160 kot.. tak ingatlak.. suke giler die.. sampai dlm kete pun nak dok kt motor tuh.. time ni die tak sekolah lagik.. huhuhu

      Delete
  3. Bnyk menan bdk erk?! Ni kalo bwk aqil sah sah dia x mo blk.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. rayyan pun kiteorang terpaksa dukung die bwk masuk kete kak.. byk giler mainan kat situ... rambang mata anak kite nanti.

      Delete
  4. uit...napa x ke satun jer..
    parking jer kat sempadan tu pastu jalan masuk thailand, sana lagik murah beza hampir 50 ingeek..x perlu pasport@border..just jalan kaki..
    ~ baru mai dok perelih~

    ReplyDelete

Labels

2014 (2) abang (2) activity (124) adik (3) adik-beradik (4) advertise (1) AG (3) agama (3) Aidiladha (1) airell (1) Alhamdulillah (2) anak-anak (26) ANM (2) anniversary (1) Anugerah Juara Lagu AJL (3) aryan muzaffar (26) award (6) azam (1) baby... (149) baby...rayyan danish (33) bajet 2013 (1) berita (46) bf (5) blog (69) bola sepak (1) BP (2) breastfeeding (1) buddies (45) Business (1) cendiakawan (5) checkup (2) churp (5) cikenpox/chicken pox (2) contest (51) contest/giveaway (29) cuti (4) Dealmates (2) demam (4) doa (4) Faceblog (1) family (137) flight (1) fun (49) game (2) GAZA (2) gosip artis (41) Groupon (3) GSF (4) gunting rambut (1) hadiah (12) Haji (1) Haji 2013 (1) happy birthday (7) hari jumaat (10) hari raye (16) hari wilayah (1) harta jannah (2) HeartBeat (5) holiday (15) hospital putrajaya (1) hubby (92) husband (1) iklan (2) ilmu (1) info (56) Islam (2) jannah (1) JaNuaRi (5) johor bahru (1) kelas renang (1) kelas taekwando (1) keluarga (1) kerajaan (1) kereta (1) klinik kesihatan (1) lahad datu (1) lost (1) luahan perasaan (75) lupa (1) maharaja lawak (6) makan-makan (3) Malaysia (11) MAS (2) Masalah (1) mekah (1) Mekkah (1) merdeka (1) Mesin Fax (1) MH17 (1) MH370 (1) milkadeal (1) mimpi (1) Minyak (1) monday blues (4) new year (1) NICU (4) no komen (108) nuffnang (27) Office (1) officemate (1) opis (25) outstation (1) palestin (1) papa (1) patriotik (7) pejabat (1) pelbagai (76) pelupa (1) pengasuh (5) perang (1) permata hati (1) persiapan hari raya (2) petua/tips (19) Photobook (1) PICC (1) playground (1) PMR (1) Politik (1) PPA1M (1) pray (1) pray4MH370 (1) pregnant (11) puasa (14) putrajaya (12) Rakyat (1) ramadhan (6) rezeki (1) rumahtangga (1) sabah (1) saje je (137) salam jumaat (2) sales (1) Sarawak (1) scarf (1) segmen BA (5) selamat hari guru (1) sharing (24) shopping (6) son (1) style (1) suami isteri (1) susu ibu (1) tahun baru (3) Tanamera (1) taska (13) tazkirah (4) tentera (1) tudung (1) tutorial (1) ujian (3) wayang (1) wedding (11) wish (2) Wordless Wednesday (21)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute