blog kay & yana: Pengalaman Gegar di Putrajaya

Pengalaman Gegar di Putrajaya

22 June 2011
Benda ni dah hampir dua minggu berlalu.. tp aku tetap nak tempek gelagat-gelagat kawan2 pejabat sepanjang gegaran berlaku... masa gegaran yang pertama aku tak dapat nak merasa sebab g tapaw breakfast.. aleh2 dapat tau ofismate citer ada gegaran tadi.. oklah fine.. then pkul 9 atau pukul 10++ kot (tak hengat dah the exactly time okeh..) aku rasa mcm pc aku senget je.. then my click say.. "eh, mcm bergegar je ni kan.." so baru aku perasan.. yes.. this is gegaran kali kedua... tp lg kuat dan lg memeningkan kepala aku... so, semua mcm panic sebab most of them feel that gegaran...tp kami di sini still 50/50 nak turun bawah ke tak padahal dah ramai da berkumpul kt bawah tuh.. kami ni je yg tak sayang nyawa still lg dok kt depan pc buat keje (buat keje la sgt.. padahal update twitter.. ceh!!!) hehehe... sampailah pengawal dtg suruh kiteorang semua turun brulah terkedek-kedek nak turun.. tupun still lg buat kesalahan.. turun menggunakan lif!!! hahaha.. mmg tak makan saman.. geleng kpala jelah pengawal tu dengan perangai kiteorang...
so bile kt dah turun kt bawah tu dok tunggu jelah bomba check bangunan.. lama jugak sampaila kiteorang bosan.. bile dah bosan mulelah buat aktiviti yang mengurangkan rasa bosan.. bile bosan jugak, akhirnya kami semua beramai-ramai makan untuk tengah hari.. hehehehe.. =) jom cuci mata..


 
- semua kene turun.. turun dengan senyuman ye.. .

 
- senyum.. tak perlu kata apa2.. walaupun bergegar kali kedua.. lalallala


 - nampaknye macam ada bomba..


  
- tepi tepi abang bomba nak lalu...

 
- semua kene berkumpul di tempat yang lapang dan terbuka.. dah macam assembly time sekolah pulak

 
- erk.. sape ni..? owh.. salah seorang mangsa gegaran... 

 
- bos-bos pun bersuke ria... tak payah meeting... huhuhuhu..

 
- pose and smile sat.. snap snap snap...

 
- time ni bomba nak g check block kiteorang pulak... 

 
 

 
- manis manis belaka ye org2 DICT

 
- mereka mereka yg perlu tunggu turn utk naik ke pejabat,... dah macam melepak je kan..

 
- kt luar pun bos2 leh buat meeting... workerholic btol..

 
- tu dia bukti bomba da datang... 

 
- alahai.. manis sungguh.. anak sape la nih..

 
- ni boleh buat aduan kt KSN nih.. hehehhe...


bile lama sgt dok tunggu kiteorang pun g lunch awal.. bos pun bg green light...



10 comments:

  1. anak gajah mana yang melompat kat putrajaya... sampai bergegor!

    ReplyDelete
  2. heheh gegar2 boleh kuar lunch awal :)

    ReplyDelete
  3. first- alololo manisnyerrrr masing2 *sambiljolok2tekak* :P

    second- eerrrkkk bos gue pun tergolong dalam group workerholic nampaknyeeee ooooohh tidaksssssss huhuhu.

    third- errrkk terus tak tau dah nak kabo ape hahahaha :P

    ReplyDelete
  4. haahaaa...ptt la smua org hepi jer...sbb anak gajah yg melompat...

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan btul2... pastu time lunch kene wat keje.. hahaha.

    ReplyDelete
  6. @mappiau

    first : alah kak d nih.. mcmla tak tau kiteorang mmg manis manis belaka

    second : semalam nampak en abang g makan lunch sorang2.. kt alamanda lak tuh... hehehe..

    third : klu tak tau nk kabo ape jom kite tdo... hahahahha

    ReplyDelete
  7. @zur zue, kite happy sebab anak gajah melompat ea... anak gajah lompat kt aras 4 sampai retak tiang bahagian budak tu.. hehehhe

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign