blog kay & yana: Sgt ZaLiM

Sgt ZaLiM

10 December 2010

aku terima email dr seorang kawan baik aku, Ct noorytah Amir... bile bukak je email tu rasa sgt marah dan rasa nak lempang je org yg wat keje bodoh nih... jom share emosi bersama-sama yer..PUTRAJAYA - Tindakan tidak berperikemanusiaan seorang pengasuh yang bertindak menampal mulut, muka dan tangan anak asuhannya dengan pita pelekat semata-mata untuk memaksa kanak2 itu diam memakan diri apabila dia ditahan baru2 ini.

Pengasuh berusia awal 20-an itu ditahan pada pukul 4 petang pada 23 nOvember lalu di sebuah taska di Presint 14 di sini selepas pOlis menerima satu lapOran daripada ibu Raif Alfian Farid Alfian, 18 bulan.

Kejadian tersebut telah berlarutan sejak OgOs lalu tetapi hanya diketahui ibu mangsa, Hazlina Rahmat, 29 apabila dia dimaklumkan Oleh penjaga kepada kanak2 lain yg turut menghantar anak mereka ke situ 18 nOvember lalu.

Hazlina ditunjukkan sekeping gambar di mana tertera imej anaknya yg sedang menangis dgn mulut, muka serta tgn nya dilekat dan diikat dgn pita pelekat.

Difahamkan taska tersebut mempunyai 5 pengasuh yg mengasuh lebih 30 Orang kanak2 berusia antara 2 bulan hingga 6 tahun dengan kadar bayaran RM300 sebulan.

Hazlina mendakwa, walaupun masih belum pandai bertutur, Raif seakan cuba memberitahunya sesuatu kerana kerap menangis dan menendangnya setiap kali hendak ke taska tersebut.

“Anak saya akan menangis @ merengek kerana dia trauma setiap kali ternampak benda yg dilekatkan dgn pita pelekat.”

“Saya cuba bersemuka dgn pemilik taska namun dia menafikannya sehinggalah saya membuat lapOran pOlis.”

Dakwa Hazlina, terdapat kanak2 lain yg turut dilayan dgn buruk seperti tgn mereka dimasukkan ke dlm laci & dibiarkan menyusu sendiri.

sumber: Kosmo 30 nOv. 2010


pss: klu aku jd mak budak tuh aku lempang lempang budak pompuan tuh.. no manners!!!

3 comments:

  1. kalau nak g lempang ajak akak d skali yea..lame dah ni tak lempang oghang..

    eiiii goram den tengok tauuu!!! (eh teremo pulak ;P)

    ReplyDelete
  2. geramnyer aku bukn setakat lempng aku nk terajang selali budak jahat tuh..tak ada ati

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign