Wednesday, April 13, 2011

SUMASU DOT COM

Assalamualaikum...
... Korang pernah dengar tak sumasu.com? aku bru je jumpe website ni tadi.. masa aku tgh komen mengomen status member aku, aku ternampak sumasu.com nih.. sumasu ni sebuah website yang ditubukan untuk iklan tukar suka sama suka untuk KAKITANGAN KERAJAAN yang ingin bertukar ke tempat lain. tapi website ni bukanlah portal rasmi kerajaan untuk membuat pertukaran, website ini hanya dibuat untuk membantu mengiklankan sesama kakitangan kerajaan untuk bertukar atau ingin berpindah ke kampung halaman..
so kalau korang kakitangan kerajaan dan ingin bertukar blehlah try di www.sumasu.com ... mana tau ada rezeki korang disitu kan...

 
- macam ni lah bentuk website die... semua gred ada... selamat mencuba... !!

nota : kalau nak harapkan JPA mmg susah.. dieorang tu susah skit nak beri kerjasama bab bab pertukaran nih.. herm...


♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

5 comments:

  1. cerah ke peluang nak dapat tukar kalau iklankan dalam website ni yana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada website yg lebih kurang tapi lebih mudah and lengkap, cuba try http://tukarkerja.com

      Delete
  2. eh, saya pun x pernah tau ada website nih..hehe

    ReplyDelete
  3. TP SKRG WEBSITE TU XBOLEH BKK DH.

    ReplyDelete
  4. website tu kene hack ke??dulu lain..tba2 lain plak skrg..huhuhuh..

    ReplyDelete

Labels

2014 (8) abang (5) activity (128) adik (7) adik-beradik (8) advertise (1) AG (3) agama (3) Aidiladha (1) aidilfitri (2) airell (2) Alhamdulillah (2) anak-anak (30) ANM (2) anniversary (1) Anugerah Juara Lagu AJL (3) aryan muzaffar (30) award (6) azam (1) baby... (153) baby...rayyan danish (37) bajet 2013 (1) berita (46) bf (5) blog (72) bola sepak (1) BP (2) breastfeeding (1) buddies (45) Business (1) cendiakawan (5) checkup (2) churp (5) cikenpox/chicken pox (2) contest (51) contest/giveaway (29) cuti (4) Dealmates (2) demam (4) doa (4) Faceblog (1) family (141) flight (2) fun (49) game (2) GAZA (3) gosip artis (41) Groupon (3) GSF (4) gunting rambut (1) hadiah (12) Haji (1) Haji 2013 (1) happy birthday (7) hari jumaat (11) hari raye (22) hari wilayah (1) harta jannah (2) HeartBeat (5) holiday (16) hospital putrajaya (1) hubby (96) husband (4) iklan (2) ilmu (1) info (56) Islam (2) jannah (1) JaNuaRi (5) johor bahru (2) kampung (1) kelas renang (1) kelas taekwando (1) keluarga (2) kenangan (1) kerajaan (1) kereta (1) klinik kesihatan (1) lahad datu (1) lost (1) luahan perasaan (76) lupa (1) maharaja lawak (6) makan-makan (3) Malaysia (12) MAS (2) Masalah (1) mekah (1) Mekkah (1) merdeka (1) Mesin Fax (1) MH17 (2) MH370 (2) milkadeal (1) mimpi (1) Minyak (1) monday blues (4) new year (1) NICU (4) no komen (108) nuffnang (28) Office (1) officemate (1) opis (25) outstation (1) palestin (1) papa (3) patriotik (7) pejabat (1) pelbagai (77) pelupa (1) pengasuh (5) perang (1) permata hati (1) persiapan hari raya (3) petua/tips (19) Photobook (1) PICC (1) playground (1) PMR (1) Politik (1) PPA1M (1) pray (2) pray4MH370 (2) pregnant (11) puasa (14) putrajaya (12) Rakyat (1) ramadhan (6) rezeki (1) rumahtangga (1) sabah (1) saje je (137) salam jumaat (3) sales (1) Sarawak (1) scarf (1) segmen BA (5) selamat hari guru (1) sharing (25) shopping (7) siblings (1) son (1) style (1) suami isteri (1) susu ibu (1) syawal (2) tahun baru (3) Tanamera (1) taska (13) tazkirah (6) tentera (1) tudung (2) tutorial (1) ujian (4) wayang (1) wedding (11) wish (2) Wordless Wednesday (23)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute