Friday, December 7, 2012

Persiapan Mama dan Baby

Assalamualaikum
Salam Muhibbah

harini aku cuba untuk mencari ruang dan masa untuk updated serba sedikit tentang diri aku yang sekarang ni tengah berdebar debar untuk menunggu hari melahirkan rayyan junior... selesa beno die dalam perut mama dia ni... dah 39 minggu pun still taknak keluar lagi... harap harap sebelum 40 minggu atau sebelum 'dipaksa' die nak keluar la jumpa mama papa dan abangnye... Rayyan Danish dah tak sabar sabar nak jumpa baby... semakin bijak Rayyan Danish sekarang.. aku dan kay akan cuba sedaya upaya untuk terapkan nilai nilai kasih sayang dalam diri die.. chewaahhh.. so far aku rasa die bleh jadi seorang abang yang baik dan bertanggungjawab.. hopefully.. amin...

ok.. persiapan untuk anak kedua ni agak lewat sikit aku dan kay sediakan... nak masuk 9 bulan baru kami sibuk sibuk  beli baju dan segala kelengkapan dia... almaklumlah.. tiga kali scan tiga kali Doc bgtahu gendernye adalah lelaki jadi kami rasa kami bleh guna semula barang barang abangnya yang dulu.. tapi kami beli la baju baru dalam 5 atau 6 helai untuk menyambut kedatangan si comel ini... so, bila dah beli tu, aku mulalah mengemas beg untuk persiapan aku dan baby di hospital nanti.. 


untuk baby

- 3 pasang baju new born
- 1 pasang blanket
- tuala
- 2 barut
- tuala kecil
- baby wipes
- 1 set mandian baby
- minyak telon
- 1 helai bedung
- 3 pasang sarung tangan dan kaki
- 7 helai pampers 

untuk mama

- kain batik
- baju kemeja
- stokin
- tuala kecil


kalau tak cukup aku suruhlah kay blek umah jap amek lagi... tp harap harap cukuplah sebab aku memang berdoa supaya bersalin pagi (time Rayyan Danish di sekolah) dan bleh keluar wad sebelum senja.. InsyaAllah.. korang doakan aku yerk... 

-sekian-




♥Like , tweet and FB.Share peliss! ♥

20 comments:

  1. seronoknya nak tambah baby..good luck! :)

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan segala urusan :-P

    ReplyDelete
  3. wah rayyan dah nak dapat adik baru lah...:)

    huhu..jap lagi keluar lah 2 kak...

    huhu..nak jumpa mama ngan papa dye..:)


    nak bagi nama ape nanti?

    ReplyDelete
  4. M doakan segalanya dipermudahkan ye Yana

    ReplyDelete
  5. wah dah dekat la. harap2 semua ok, newborn baby & mama. ;)

    ReplyDelete
  6. wah dah nak bersalin dah ea...semoga selamat melahirkan....

    ReplyDelete
  7. moga dipermudahkan segalaNYA ya.. :)

    ReplyDelete
  8. lya doakan moga semuanya selamat & dipermudahkan.. amin

    ReplyDelete
  9. wah da beli barang baby ye.berdebar2 plak rasanya ni.eh,kenapa solehah lak yg risau lak ye.hehe

    ReplyDelete
  10. semoga selamat melahirkan baby..x sabar nak tengok rupa baby

    ReplyDelete
  11. selamat bersalin dear.. moga smuanya selamat..amin.. :)

    ReplyDelete
  12. baby tu xnak klr lg kot..hehe..semoga dipermudhkan ya dear..

    ReplyDelete
  13. Take care yeaaa Dior. Moga semuanya selamat. Amin...

    Banyakkan baca Bismillah

    ReplyDelete
  14. Sorry, baru perasan kewujudan kamu di GSF. CiM dah update & follow kamu. Moga kita jagi kawan baik yeppp :)

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan tuan rumah! 1st time singgah sini.. Tengah menghitung hari rupanya.. Semoga dipermudahkan segalanya.. In Shaa Allah.. =)

    ReplyDelete
  16. dah bersalin ehhhh? mane gmbr baby. ;)

    ReplyDelete
  17. hey tambah saya semangat baca entri ni..kih3x saya pun dah mulai beli barang baby :)

    ReplyDelete
  18. wah, nk dpt baby lagi (or da deliver?)... congrate, dear... :))

    ReplyDelete

Labels

2014 (2) abang (2) activity (124) adik (3) adik-beradik (4) advertise (1) AG (3) agama (3) Aidiladha (1) airell (1) Alhamdulillah (2) anak-anak (26) ANM (2) anniversary (1) Anugerah Juara Lagu AJL (3) aryan muzaffar (26) award (6) azam (1) baby... (149) baby...rayyan danish (33) bajet 2013 (1) berita (46) bf (5) blog (69) bola sepak (1) BP (2) breastfeeding (1) buddies (45) Business (1) cendiakawan (5) checkup (2) churp (5) cikenpox/chicken pox (2) contest (51) contest/giveaway (29) cuti (4) Dealmates (2) demam (4) doa (4) Faceblog (1) family (137) flight (1) fun (49) game (2) GAZA (2) gosip artis (41) Groupon (3) GSF (4) gunting rambut (1) hadiah (12) Haji (1) Haji 2013 (1) happy birthday (7) hari jumaat (10) hari raye (16) hari wilayah (1) harta jannah (2) HeartBeat (5) holiday (15) hospital putrajaya (1) hubby (92) husband (1) iklan (2) ilmu (1) info (56) Islam (2) jannah (1) JaNuaRi (5) johor bahru (1) kelas renang (1) kelas taekwando (1) keluarga (1) kerajaan (1) kereta (1) klinik kesihatan (1) lahad datu (1) lost (1) luahan perasaan (75) lupa (1) maharaja lawak (6) makan-makan (3) Malaysia (11) MAS (2) Masalah (1) mekah (1) Mekkah (1) merdeka (1) Mesin Fax (1) MH17 (1) MH370 (1) milkadeal (1) mimpi (1) Minyak (1) monday blues (4) new year (1) NICU (4) no komen (108) nuffnang (27) Office (1) officemate (1) opis (25) outstation (1) palestin (1) papa (1) patriotik (7) pejabat (1) pelbagai (76) pelupa (1) pengasuh (5) perang (1) permata hati (1) persiapan hari raya (2) petua/tips (19) Photobook (1) PICC (1) playground (1) PMR (1) Politik (1) PPA1M (1) pray (1) pray4MH370 (1) pregnant (11) puasa (14) putrajaya (12) Rakyat (1) ramadhan (6) rezeki (1) rumahtangga (1) sabah (1) saje je (137) salam jumaat (2) sales (1) Sarawak (1) scarf (1) segmen BA (5) selamat hari guru (1) sharing (24) shopping (6) son (1) style (1) suami isteri (1) susu ibu (1) tahun baru (3) Tanamera (1) taska (13) tazkirah (4) tentera (1) tudung (1) tutorial (1) ujian (3) wayang (1) wedding (11) wish (2) Wordless Wednesday (21)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute