blog kay & yana: kereta longkang...?

kereta longkang...?

31 July 2012
Salam Muhibbah.

erm.. apa agaknya kisah kereta kesayangan kay yang aku nak share dengan korang ek... owh ye... Rayyan Danish panggil kereta kesayangan kay tu kereta longkang... hahahahah.. kelakar jugak bile dengar mulut si comel tu berkata kata dan bercerita kan... ok kisahnya simple je.. kiteorg g makan malam aritu di SOHO Bangi... kay parking kete di parking yang disediakan. di depan tempat yang kay parking tu ada longkang sebenarnya.. agak dalam jugak... dan masa kiteorg dah nak balik, kay dan Rayyan Danish ke kereta dulu sbb aku g patah balik ambil barang yang tertinggal..hehehe... aleh aleh aku terdengar bunyi 'dump' yang kuat... alamak.. perhati punye perhati rupe rupenye kete kesayangan kay tu dah termasuk longkang.... dalam tu si Rayyan Danish sedang menonton upin ipin ye... hahahaha... sejak dr kes tu lah Rayyan Danish gelarkan kete papa die tu kereta longkang.. ksian kan... sbb apa aku dok ckp kete kesayangan kay? sbb masa masuk longkang tu kay baru je pasang disfuser dengan skirting lowert gituw,,, hahaha.. redha jelah yerk...

 
bile dah masuk longkang tu tertanggalkan segala skirting yg ade kt depan tuh.... dah mcm kete standard blek lah..tp sebabkan ownernyer ni tegar... pegi balik bengkel pasang blek skirting yang dah tertanggal tuh.. melayang lagilah $... hihihih...


-sekian-


7 comments:

  1. sabor jer la..tak pasal2 terbang duit ye..

    ReplyDelete
  2. kalo bab keta, hubby deqla settle sendiri.. family pun takkan rujuk pada yg lain2 even mekanik pun..hubby dah pakar.. sebnrnya byk yg tipu jek amek untung lebeh ni..ckp rosak itu ini padahal tak pun..saja nk cas lebeh.. kena hati2 la.. just utk peringatan ya.. :)

    ReplyDelete
  3. haha..cam ne lah leh masuk longkang tuh?

    ReplyDelete
  4. aduh... dugaan...
    harap yana ok yer.. tc...

    ps: ader staf kat ined tanyer eB knl yana ke x...
    yana kenal ker? opis mate yana lamer rsnyer... eB x knl staf ined tuh... hik3

    ReplyDelete
  5. huhu.. kereta longkang. lelaki kalau pasal kereta memang no satu.

    ReplyDelete
  6. huhu...ape leh wat...malang memg xberbau...huhu...sabar je la

    ReplyDelete
  7. adoii..memang dugaan betul ni..

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign