blog kay & yana: Semangat Kemerdekaan... Merdeka

Semangat Kemerdekaan... Merdeka

15 September 2011
ni merdeka punye cerita... aku harap aku boleh update segala cerita tentang aktiviti rayyan danish dan kami sekeluarga... aku akan cuba yer... cerita tentang merdeka, biasalah... bile merdeka tiba kite akan diberi bendera untuk dikibarkan... tak kisahlah nk dikibarkan di mana.. janji kite buat bagi melambangkan kite bangga menjadi rakyat Malaysia yang merdeka..bile kay bwk blek beberape bendera yang comel je sizenye, rayyan danish mule teruja.. aku tak taulah ape yang die bayangkan tentang bendera... so sebelum die bayangkan satu permainan aku ajar die tentang mengibarkan bendera dan perkataan merdeka.. Alhamdulillah... die cepat tangkap dan ingat ape yg kite ajar... cube mempraktikkan ape yang di ajar.. walaupun takdelah sesempurna kita tp sekurang2nya die tahu bendera Malaysia bukan untuk dipijak atau dibakar... hehehehe.. harap2 sampai die dewasa die tahu betape berharganya bendera Malaysia walaupun diberi secara percuma.. hehehe... so, lepas tu rayyan danish mulelah kesana sini dengan bawa bendera die tuh... sambil kadang-kadang ckp merdeka dlm bahasa yang die sorang je tahu.. =).. so cute... jom layanzzz

 - ok ni dah nak start dah kibar kibarkan bendera


> 
- masih bendera ditangan
 


- sampai kat beranda pun dok kibar bendera... bagus bagus... semangat kemerdekaan



 - bwk masuk dalam pulak tp kalini benderanye tinggal satu je.. lg satu? aku pun tak ingat kt mana die letak..

- last-last bendera tu jadi mainan die jugak... tp setakat buat ketuk ketuk piano die jelah.. hehehe.. 
Sekian.

1 comment:

  1. comeeey....mmg comeeeyyyy tul c danish nie ;D

    ReplyDelete

Blog Kay & Yana Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign